Serbia: Green design Innovation: The Grasslamp

https://www.kickstarter.com/projects/224399175/grasslamp-the-modern-desktop-garden?ref=video

Moderan, inovativan, ekološki i šta sve ne… Produkt nazvan Grasslamp je dizajniran od strane grupe mladih dizajnera iz Srbije. Danas se nalazi na stranici Kickstarter i čeka svoj prvi fond i masovnu proizvodnju. Za ovaj produkt vjeruje se da će biti jedan od najsupješnijih u tekućoj i narednoj godini.

U intevjuu jedan od inovatora Marko Vučković kaže:

“Lampa je osmišljena kao multifunkcionalni objekat i ona je pre svega lampa koja osvetljava prostor. Njena sekundarna funkcija koja je ovde izvučena kao akcenat i glavni aspekt je da omogućava uzgoj žita i sićušnih jestivih salata i to samo uz pomoć led osvetljenja i vode, odnosno vlage. Zemlja koja je inače samo medijum za prenos nutritivnih vrednosti ka korenu ovde nema mesta. Nema prljanja, a ono što je najvažnije, bez zemlje, korenje slobodno diše i biljka bolje napreduje…”768094c19218b5e6524f9ba5326b91dd_originalgrass_lamp_02images

Source: www.kickstarter.com/

Published by Stilistica

Stilistica is the first BiH blog about interior design, product design and architecture. Inspired by the regional developments, products and local artists who aspire to a better, quality and world-renowned design. Blog was created from a desire to promote local products and will continue to search for topics that are positive and encouraging for all those who wish to live and create in their home country, but at the same time become part of the world’s major design scene!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: