Stilovi za 2017.: Konačno promjene!

Već odavno smo zasićeni mermerom, bakrom i savršeno izbalansiranim bjelilom što je sada konačno postala prošlost! Radujemo se velikim, tamnim zidnim površinama, dramatičnom izgledu enterijera i prostoru bez dekoracija. Dobro došli u 2017. !!!

  1. Pliš, biljke i zelena boja su IN. Sive, roze i prozračne boje su zaista bile inspirativne, ali od sada ćemo na omiljenim društvenim mrežama viđati sve više tamnih, ekstremno izražajnih boja na plišanim štofovima povišenih sofa i mat zidova. Uz čarobnu i pomalo mističnu igru boja uvijek ćemo naći i mnoštvo biljaka koje su definitivno simbol 2017.

untitled-1132. Crna je nova bijela i tačka. Bez obzira što ćete se sa nostalgijom sjećati svih tih divnih bijelih detalja, lustera, slika i svijetlih tkanina, naviknite se na činjenicu da je crno ove sezone apolutna opsesija u svijetu dizajna enterijera.

untitled-1

3. Kuhinje postaju najmoćniji dio vašeg enterijera. Ukoliko ste do sada u kuhinjama imali mnoštvo detalja, vintage keramiku i bijele fronte kuhinjskih ormarića, razmislite o ‘makeover’-u. Sa crnom kuhinjom imaćete zaista najmoćniji prostor u kojem ćete se osjećati kao ‘superstar’ dok sa prijateljima uživate pripremajući omiljeno jelo u tamnom posuđu.

untitled-13

4. Kopar na žalost mnogih apsolutno napušta svjetske trendove. Njegova zamjena je mnogo atrkativnija i toplija… Nakon dugo vremena bronzana igra važnu ulogu u uređenju interijera. Korištenje ovog metala označava veličinu i sofisticirani stil. Lako se kombinuje sa tamnim drvetom i mat bojama zidova.

untitled-15

5. Svijetlo drvo i skandinavski dizajn zamjenjeni su tamnim, masivnim komadima. Uživajte u transformaciji svog prostora farbajući i redizajnirajući drvene komade namještaja koje ćete sada koristiti u prostoru neopterećenom suvišnim detaljima.

untitled-176. Prezasićenost zidova printom, crno bijelom grafikom i poznatim izrekama zamijenite jednom ali vrijednom dramatičnom slikom. Razlika će biti zapanjujuća ukoliko samo jedan zid matrirate tamnom bojom i na nju stavite veliku sliku za koju nikada prije niste imali dovoljno hrabrosti.

untitled-197. Konačno ćete odahnuti i umjesto skupog mermera moći priuštiti nešto jeftiniji terrazzo! Osjetićete olakšanje kada uporedite cijenu. Uživajte u raznobojnim terrazzo površinama ili jednostavno izaberite monokromnu varijantu. Od sada podovi, radne ploče i zidovi mogu biti od istog materijala i to onog koji je apsolutni hit 2017.-e.

untitled-111

Photo: Instagram

Text: Mersiha Karić

Published by Stilistica

Stilistica is the first BiH blog about interior design, product design and architecture. Inspired by the regional developments, products and local artists who aspire to a better, quality and world-renowned design. Blog was created from a desire to promote local products and will continue to search for topics that are positive and encouraging for all those who wish to live and create in their home country, but at the same time become part of the world’s major design scene!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: