Stilovi za 2017.: Konačno promjene!

Već odavno smo zasićeni mermerom, bakrom i savršeno izbalansiranim bjelilom što je sada konačno postala prošlost! Radujemo se velikim, tamnim zidnim površinama, dramatičnom izgledu enterijera i prostoru bez dekoracija. Dobro došli u 2017. !!!

  1. Pliš, biljke i zelena boja su IN. Sive, roze i prozračne boje su zaista bile inspirativne, ali od sada ćemo na omiljenim društvenim mrežama viđati sve više tamnih, ekstremno izražajnih boja na plišanim štofovima povišenih sofa i mat zidova. Uz čarobnu i pomalo mističnu igru boja uvijek ćemo naći i mnoštvo biljaka koje su definitivno simbol 2017.

untitled-1132. Crna je nova bijela i tačka. Bez obzira što ćete se sa nostalgijom sjećati svih tih divnih bijelih detalja, lustera, slika i svijetlih tkanina, naviknite se na činjenicu da je crno ove sezone apolutna opsesija u svijetu dizajna enterijera.

untitled-1

3. Kuhinje postaju najmoćniji dio vašeg enterijera. Ukoliko ste do sada u kuhinjama imali mnoštvo detalja, vintage keramiku i bijele fronte kuhinjskih ormarića, razmislite o ‘makeover’-u. Sa crnom kuhinjom imaćete zaista najmoćniji prostor u kojem ćete se osjećati kao ‘superstar’ dok sa prijateljima uživate pripremajući omiljeno jelo u tamnom posuđu.

untitled-13

4. Kopar na žalost mnogih apsolutno napušta svjetske trendove. Njegova zamjena je mnogo atrkativnija i toplija… Nakon dugo vremena bronzana igra važnu ulogu u uređenju interijera. Korištenje ovog metala označava veličinu i sofisticirani stil. Lako se kombinuje sa tamnim drvetom i mat bojama zidova.

untitled-15

5. Svijetlo drvo i skandinavski dizajn zamjenjeni su tamnim, masivnim komadima. Uživajte u transformaciji svog prostora farbajući i redizajnirajući drvene komade namještaja koje ćete sada koristiti u prostoru neopterećenom suvišnim detaljima.

untitled-176. Prezasićenost zidova printom, crno bijelom grafikom i poznatim izrekama zamijenite jednom ali vrijednom dramatičnom slikom. Razlika će biti zapanjujuća ukoliko samo jedan zid matrirate tamnom bojom i na nju stavite veliku sliku za koju nikada prije niste imali dovoljno hrabrosti.

untitled-197. Konačno ćete odahnuti i umjesto skupog mermera moći priuštiti nešto jeftiniji terrazzo! Osjetićete olakšanje kada uporedite cijenu. Uživajte u raznobojnim terrazzo površinama ili jednostavno izaberite monokromnu varijantu. Od sada podovi, radne ploče i zidovi mogu biti od istog materijala i to onog koji je apsolutni hit 2017.-e.

untitled-111

Photo: Instagram

Text: Mersiha Karić

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s