Sarajevo: Od želje do izvanrednih dizajnerskih komada: Snegar

Osjećaj sreće kada vidite na društvenim mrežama nešto poput Snegar brenda odmah je ispraćen brzim prelistavanjem albuma i analiziranja svih detalja.

Snegar i Mrvica…  Snegar i Franz & Sophie… Divne kombinacije, zar ne?!

Pa krenimo ispočetka.

Snegar je brend mlade magistrice arhitekture i menadžmenta, a rezultat je startap projekta koji će, kako Larisa, idejni tvorac brenda kaže, uskoro imati i mnogo više proizvoda.

Home accessories obuhvata daske za serviranje raznih oblika i namjena, klasične tacne nešto modernijeg izgleda, daske za rezanje hrane, podmetače i apsolutni hit – saksije i kombinovane daske za serviranje.

IMG_0190.jpgIMG_0261IMG_0759

Inovantno i nešto što do sada nismo vidjeli na bh. tržištu su daske za rezanje kombinovane od dva potpuno drugačija materijala: orah+travertin, hrast+travertin, orah+granit. Orah i travertin je fantastičan spoj različitih textura, boja, i generalno karakteristika – higijenski pogodnije, toplo – hladno otpornije.

Ovo je ‘must have’ za sve ljubitelje krasno prezentiranih jela, a uskoro očekujte i nove kombinacije koje će dobiti svoje proširenje u narednoj kolekciji.

Orah 23 x 35Okrugli orah 30_macaronsIMG_0892IMG_0863

Pazeći na svaki detalj, Larisa ističe kako su svi home accessories proizvodi eco friendly, uključujući pakovanje, deklaracije i sve što ide uz to. Također su svi tretirani bio uljem i bio ljepilima, tako da su ujedno i food friendly, bez ikakvih premaza, lakova ili bilo čega sto nije preporučeno u kontaktu sa hranom.

Ono na čime se posebno ponosi je to što je sve osmišljeno i napravljeno u BiH.

foto-14foto-15

Kao što se pažljivo dizajnira svaki komad tako se i bira materijal za proizvodnju. Baš poput velikih svjetskih brendova za home accessories. U izradi se od vrsta drveta koristi isključivo orah, hrast i javor, dok je kamen raznovrstan, ali među najljepšom je definitivno i Carrara mramor i rimski travertin.

IMG_0839.JPG

Design Factory Group-a i brend Snegar uskoro osim online prodaje svoje proizvode prezentiraće u showroomu u Sarajevu i zasigurno će svi biti predivni kao što su i ove magične daske, saksije i tacne.

IMG_0230.jpg

Jednostavno, radujemo se svemu što će nam predstaviti u budućnosti i odbrojavamo trenutke do novog sarajevskog showrooma sa Snegar proizvodima.

Stilistica ❤ Snegar

29873328_434963920286617_523970787920963356_o.jpg

https://www.facebook.com/pg/snegardesign

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s