Sarajevo: Od želje do izvanrednih dizajnerskih komada: Snegar

Osjećaj sreće kada vidite na društvenim mrežama nešto poput Snegar brenda odmah je ispraćen brzim prelistavanjem albuma i analiziranja svih detalja.

Snegar i Mrvica…  Snegar i Franz & Sophie… Divne kombinacije, zar ne?!

Pa krenimo ispočetka.

Snegar je brend mlade magistrice arhitekture i menadžmenta, a rezultat je startap projekta koji će, kako Larisa, idejni tvorac brenda kaže, uskoro imati i mnogo više proizvoda.

Home accessories obuhvata daske za serviranje raznih oblika i namjena, klasične tacne nešto modernijeg izgleda, daske za rezanje hrane, podmetače i apsolutni hit – saksije i kombinovane daske za serviranje.

IMG_0190.jpgIMG_0261IMG_0759

Inovantno i nešto što do sada nismo vidjeli na bh. tržištu su daske za rezanje kombinovane od dva potpuno drugačija materijala: orah+travertin, hrast+travertin, orah+granit. Orah i travertin je fantastičan spoj različitih textura, boja, i generalno karakteristika – higijenski pogodnije, toplo – hladno otpornije.

Ovo je ‘must have’ za sve ljubitelje krasno prezentiranih jela, a uskoro očekujte i nove kombinacije koje će dobiti svoje proširenje u narednoj kolekciji.

Orah 23 x 35Okrugli orah 30_macaronsIMG_0892IMG_0863

Pazeći na svaki detalj, Larisa ističe kako su svi home accessories proizvodi eco friendly, uključujući pakovanje, deklaracije i sve što ide uz to. Također su svi tretirani bio uljem i bio ljepilima, tako da su ujedno i food friendly, bez ikakvih premaza, lakova ili bilo čega sto nije preporučeno u kontaktu sa hranom.

Ono na čime se posebno ponosi je to što je sve osmišljeno i napravljeno u BiH.

foto-14foto-15

Kao što se pažljivo dizajnira svaki komad tako se i bira materijal za proizvodnju. Baš poput velikih svjetskih brendova za home accessories. U izradi se od vrsta drveta koristi isključivo orah, hrast i javor, dok je kamen raznovrstan, ali među najljepšom je definitivno i Carrara mramor i rimski travertin.

IMG_0839.JPG

Design Factory Group-a i brend Snegar uskoro osim online prodaje svoje proizvode prezentiraće u showroomu u Sarajevu i zasigurno će svi biti predivni kao što su i ove magične daske, saksije i tacne.

IMG_0230.jpg

Jednostavno, radujemo se svemu što će nam predstaviti u budućnosti i odbrojavamo trenutke do novog sarajevskog showrooma sa Snegar proizvodima.

Stilistica ❤ Snegar

29873328_434963920286617_523970787920963356_o.jpg

https://www.facebook.com/pg/snegardesign

Published by Stilistica

Stilistica is the first BiH blog about interior design, product design and architecture. Inspired by the regional developments, products and local artists who aspire to a better, quality and world-renowned design. Blog was created from a desire to promote local products and will continue to search for topics that are positive and encouraging for all those who wish to live and create in their home country, but at the same time become part of the world’s major design scene!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: